אחד המאזינים בתכנית הרדיו שאל את ד״ר מאיה רוזמן לאחרונה שאלה שגרמה לי לחייך – אבל גם להרים גבה. אמא שלו בת 82 ושותה 14 כוסות קפה ביום. אז הוא לא שאל דווקא על הקפאין, אלא על סוג החלב.  סויה או רגיל? שיבולת שועל אולי?

אז קודם כל – מבחינת חלבון וסידן, אין יתרון אמיתי לחלב סויה על פני חלב רגיל. חלב פרה מספק חלבון מלא וסידן טבעי. חלב סויה מספק גם הוא חלבון בכמות טובה, וסידן – אם הוא מועשר. אבל חלב שיבולת שועל לרוב מכיל פחות חלבון וסידן, ולכן כדאי לבדוק כל משקה על פי הערכים שמופיעים על האריזה. כיום יש מותגים שמוסיפים סידן באופן יזום – אז לא תמיד אפשר לדעת מראש.

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

מה לגבי הקפאין?

זו כבר שאלה אחרת לגמרי. 14 כוסות קפה ביום זה הרבה – גם לאדם צעיר. בגיל מבוגר, רגישות הגוף לקפאין עולה, וההשפעה שלו יכולה לכלול: בעיות שינה, דופק מואץ, עצבנות או אי־שקט והכי חשוב – פגיעה באיזון הנוזלים והמלחים בגוף.

כן, אפשר לשתות יותר מדי נוזלים: כמות נוזלים גבוהה מדי, במיוחד אם לא צורכים מספיק מלח ומינרלים – עלולה לגרום ל"שטיפה" של המלחים מהדם. התוצאה? חולשה, בלבול, ואף במקרים קיצוניים – בעיות בלחץ הדם או תפקוד הכליות.

מה מומלץ בגיל 80+?

לא כדאי לשתות יותר מ־3–4 כוסות קפה רגיל ביום, ובשעות הבוקר והצהריים בלבד. בשעות אחר הצהריים – לעבור לקפה נטול קפאין. לשים לב גם לכמות הנוזלים הכללית – לא כל שתייה מרובה היא בריאה. לבדוק תמיד מה מכיל החלב הצמחי שאתם בוחרים – לא להניח שיש בו סידן או חלבון, כי לא תמיד זה נכון.

בשורה התחתונה, קפה זה בסדר – גם בגיל 80. אבל כשעוברים את הכמות המומלצת, וכשהשתייה הופכת להרגל אוטומטי – חשוב לעצור רגע, ולבדוק אם הגוף עדיין מרוויח מזה.

לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית - לחצו כאן

לניוזלטר של ד"ר מאיה רוזמן - כתבות בתזונה ובריאות, עיצות וטיפים לשיפור הבריאות, ומתכונים נחמדים - ללא עלות - לחצו כאן