ראש הממשלה, בנימין נתניהו, צפוי להגיש היום (ראשון) את התצהיר הנגדי, לאחר שהשופטים נעתרו לבקשת הארכה והעניקו לנתניהו זמן נוסף לקבלת ההחלטות בנושא. על פי הגורמים המעורים, בסביבתו הקרובה של נתניהו לא נרשמה תמימות דעים באשר לעצם ההחלטה - האם להגיש את התצהיר הנגדי או שמא להותיר את השופטים עם 11 עמודים של התצהיר החריף, אותו הגיש לפני כשבוע ראש השב"כ המודח, רונן בר. הדיונים והוויכוחים בסוגיה נמשכו לכמעט עד הרגע האחרון.
בשלב מסוים ראש הממשלה שקל להגיש תצהיר בעצמו, אך בסביבתו המשפטית הביעו התנגדות לכך. נגד האפשרות שנתניהו יהיה חתום על תצהיר הנגדי נטען כי מבחינה חוקית העתירות הוגשו נגד החלטת הממשלה לפטר את בר - על כן, מי שצריך להיות חתום על המסמך הוא מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, המייצג את הממשלה והמפרט את עמדת הממשלה ותשובותיה לטענות של ראש השב"כ. אולם, בצו של בג"ץ השופטים מדגישים באופן ברור שלא משתמע לשתי פנים, כי מי שצריך להגיש את התצהיר הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו.
לפי לשון הצו: "ראש הממשלה יגיש תצהיר לתמיכה בטענותיו העובדתיות עד ליום ,24.4.2025 וכן יצרף לתצהירו את כלל המסמכים הנחוצים לצורך תמיכה בטענותיו. ככל שברצונו לעשות כן, אף ראש הממשלה יוכל להגיש תצהיר חסוי כנ"ל (שעותק ממנו יועבר בהתאמה גם לבאי כוחה של היועצת המשפטית לממשלה)".
לאור ההדגשה הברורה כי נתניהו הוא הגורם שצריך להיות חתום על הדברים, וכן - לאור העובדה כי חלק מהטענות של רונן בר נוגעות במעורבות האישית של רה"מ, דוגמת הדברים שעלו בשיחות בין השניים - האפשרות שנשקלה היא - להגיש שני מסמכים במסגרת התצהיר.
תצהיר המסגרת המתייחס לכל הטענות של ראש השב"כ ולביא את טענות הנגד - יהיה מטעם הממשלה כאשר מזכיר הממשלה חתום על המסמך. לצד זאת, יוגש תצהיר נוסף מטעמו של ראש הממשלה, בו תהיה התייחסות לנושאים שהייתה בהם מעורבות אישית של בנימין נתניהו. הדיונים על אופן הגשת התצהיר נמשכו גם ביממה האחרונה, ההחלטה הסופית צפויה להתקבל ברגע האחרון.