על פי דיווח ב"אל ערבייה", גורם מצרי המעורה בפרטים אמר שבמהלך מגעים מתמשכים עם מתווכים מצריים ביומיים האחרונים, נציגי הממשל האמריקאי המעורבים במשא ומתן הביעו את הסכמתם לרעיונות שנידונו - דחיית ההחלטה להטיל פיקוח מחמיר על כלי הנשק של חמאס וארגוני טרור אחרים ברצועה, לצד גירוש של בכירים בארגוני הטרור.

עוד דווח שהאמריקאים הביעו את מחויבותם לשחרר את כל החטופים החיים שעדיין נמצאים בשבי ברצועה, ולמסור את הגופות המוחזקות על ידי ארגוני הטרור - הכול בפעימה אחת. הגורם ציין שהמעגל הפנימי של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ השתכנע שהמדיניות שנוקט ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו - שחרור חטופים באמצעות לחץ צבאי - לא תניב תוצאות.

עוד נטען שהאמריקאים מאמינים שההחלטה לגרש או להגלות את הבכירים בארגוני הטרור ברצועה אינה ישימה מכמה סיבות - כמו החשש של המדינות שאליהן הם יועברו משינוי המצב הביטחוני באזורן, ומספר האנשים הרב המוצע לגירוש - בין 3,000 ל-5,000 בני אדם. הגורם המצרי טען שיש אופטימיות בקרב המתווכים בנוגע לאפשרות להגיע לפתרון מקיף בעתיד הקרוב בזכות השינוי הזה בגישה האמריקאית להפסקת אש ברצועה ולשחרור החטופים.

במקביל, על פי מסמכים ומקורות בכירים במצרים שדיברו עם "אל-אחבאר" הלבנוני, ממשל ארה"ב מנסה להשיג פריצת דרך פוליטית שתלווה את ביקורו של הנשיא טראמפ במזרח התיכון, אך המגעים המתקיימים כעת טרם הניבו תוצאות סופיות. הגורמים הבהירו כי ההצעות שעל השולחן עוסקות בהפסקת אש זמנית הארוזה במסגרת משא ומתן רחבה יותר, שעשויה לסלול את הדרך לדיונים עתידיים על הסדר כולל, מבלי לכפות כרגע על הצדדים נוסחה סופית כלשהי.

המתווכים מבינים כי הזמן הקצר אינו מאפשר השגת "הסכם סופי", במיוחד לנוכח דבקות כל צד בדרישותיו והתנאים הנוקשים שמציבה ישראל, שנתפסים כתנאים בלתי אפשריים למימוש. לפי אותם מקורות, ישראל מתעקשת על עסקה חלקית שתאפשר לה לשחרר את החטופים שלה מבלי להעניק ויתורים מהותיים או להתחייב לסיום המלחמה.