דקות לפני שאמור היה להשתחרר, המשטרה עצרה פעם נוספת את יונתן אוריך, דוברו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בפרשת קטארגייט. לדברי המשטרה, בחקירתו אוריך שינה גרסה ואישר כי קיבל כספים מקטאר.

הוא הגיע אמש (רביעי) לחקירה, שהייתה אמורה להיות האחרונה לפני שהוא משתחרר ממעצר בית. לאחר שמתח ביקורת קשה על המשטרה - החליט השופט מנחם מזרחי לדחות את הבקשה להארכת מעצרו. ההחלטה כוללת גם את אלי פלדשטיין, לפחות בתיק הנוכחי, אך הוא נשאר במעצר בית בעקבות התיק הנוסף - הנוגע לפרשת עיתון ה"בילד" הגרמני. עיכוב ביצוע של 24 שעות הוגש בעניינם של שניהם. 

לאחר הגשת עיכוב הביצוע על ידי המשטרה, השופט עמית מיכליס מבית המשפט המחוזי בלוד קיבל את בקשת המשטרה בערר שהגישה לבית המשפט המחוזי מרכז במלואה, והאריך את מעצרו של יונתן אוריך בחמישה ימים.  גורמים במערכת אכיפת החוק מפנים ביקורת לעבר שופט השלום, מזרחי, שבפעם השלישית בית המשפט המחוזי הופך את החלטתו ואומרים: "טוב יעשה השופט מזרחי אם יקח עצמו בידיים וילמד את הפרשה וחומרי החקירה. זאת ולא עוד". עו"ד של אוריך, עמיד חדד, הודיע שיערערו לעליון.

"טעה בית משפט קמא שלא התייחס לטענת המסוכנות; החשד הסביר התחזק"

השופט מיכליס כתב: "החלטה: במעמד הדיון היום הוצגו לפניי השיקולים השונים שעמדו בבסיס החלטת היחידה החוקרת למעצרו של אוריך, לעוררת הייתה אפשרות לפנות לבית משפט להוצאת צו מעצר מחודש, טענה למעצר בלתי חוקי אינה מהווה כשלעצמה שיקול בלתי מכריע. על בית המשפט לאזן בכל מקרה ומקרה בין עוצמת הפגיעה והאינטרס הציבורי שבראשו מעצרו של המשיב.

"לטענת העוררת טעה בית משפט קמא שלא התייחס לטענת המסוכנות. בדיון הקודם נעתרתי לבקשת העוררת להתיר את שני המשיבים במעצר בית, על מנת לאפשר לה לבצע מספר פעולות חקירה. במהלך ימים אלו התבצעו פעולות חקירה רבות, עיינתי בתוצרי החקירה העיקריים, עיינתי בחקירתם של המשיבים ומעורבים נוספים, חלק מפעולות החקירה המרכזיות לא היה נעים לבצע", כתב

"החשד הסביר נגיד המשיבים התחזק בצורה משמעותית ביותר וביתר שאת בעניין אוריך. יש חשד סביר שקיבלו כסף בשל שירותים שונים כל זאת כאשר עבדו אצל ראש הממשלה, כאשר לגבי אוריך לא נטען שהדבר נעשה באישור. הוצגו לעיונים מסמכים נוספים מהם עולה חשד לפעולת שיבוש שנעשה לכאורה על ידי אוריך, עניין זה גם אמור להיבדק בהמשך לחקירה", הוסיף.

"לאחר שנתתי את דעתי לטיעוני הצדדים ולהתפתחות המשמעותית שחלה בחקירה בעיקר בעניינו של אוריך, נחה דעתי כי דין הערר להתקבל ויש להשאיר את אוריך במעצר", סיים.

אשתו של אוריך עודכנה להגיע בשעה שמונה בערב לאסוף אותו בתום החקירה, ובתום עיכובים רבים הוחלט בשעה חצות וחצי שהוא מועבר שוב למעצר מלא לאחר שחקירתו הסתיימה. המשטרה עצרה את אוריך בעקבות התפתחות בפרשת קטאר גייט.

כאמור, בהחלטתו, השופט מתח ביקורת על המשטרה והפרקליטות, דחה את בקשת המשטרה, והורה על שחרורו של יונתן אוריך ממעצר. עיכוב הביצוע הוגש עד מחר, גם בעניינו של פלדשטיין - שם, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו ב-30 יום.

מסמכים שנתפסו על ידי חוקרי להב 433 והשב"כ מצביעים לכאורה על חשד לפיו יונתן אוריך קיבל מגורמים בקטאר מאות אלפי דולרים באמצעות אנשי קשר וזאת גם במהלך המלחמה. בנוסף חושדים כספים בסכומים לא מבוטלים הועברו בעבר גם לידי גורמים נוספים בהם גורמים ביטחוניים שנסיבות העברתם נחקרות. במשטרה ובשב"כ מנסים לאמוד אחר היקפי הקשרים בין גורמים ישראלים לקטאר עכשיו ובשנים עברו.

במסגרת חקירתם של שני מעורבים נוספים בפרשה, האחד שוחרר כבר לפני מספר ימים והשני שוחרר היום בבית המשפט, שגם עיכב את ביצוע השחרור עד לדיון שיתקיים הערב בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד. עולה כי בשב"כ ובלהב בודקים חשד לפיו אנשי שירות הביטחון המסכל בקטאר, פעל מול אותם חשודים, באמצעות שם קוד , שנקבע בין הצדדים וזאת לצורך פעילותם.

בבית המשפט במהלך הדיון שהתקיים בבקשת המשטרה להאריך את מעצרם של יונתן אוריך בחמישה ימים ומעצר הבית של אלי פלדשטיין ב – 30 יום, התייחס השופט מנחם מזרחי לחקירת המעורבים הנוספים וציין כי החליט לשחררם . כאמור, הערב יתקיים הדיון בעניינו של אחד מהם, המיוצג על ידי עורך הדין גדי זילברשלג. 

בבית המשפט בראשון לציון התקיים הדיון בעניינו של אוריך. זאת, כשמשטרה מבקשים להאריך את מעצרו ב-30 ימים

השופט מנחם מזרחי: "מה קרה שהוא עצור?", מתייחס למעצרו המחודש של יונתן אוריך.

נציג המשטרה: "מאתמול התחזק החשד כנגד יונתן אוריך וכן כשהגיע לחקירה ומסר גרסה שונה מגרסאותיו הקודמות".

השופט מזרחי: "מה גרם  למעצר המחודש ? מה הוא עשה כדי לשבש או לברוח מהארץ?".

נציג המשטרה: "נחקרו נוספים והתחזק החשד לגבי אוריך".

השופט מנחם מזרחי: "האם מתחזק החשד לגבי אוריך לקבלת שוחד כעובד ציבור".

נציג המשטרה: "הוא עובד בלשכת ראש הממשלה. האם יש חשד למגע עם סוכן זר ועולה חשד לפגיעה בביטחון המדינה?".

נציג המשטרה: "יש מסמך של שב"כ שהונח בפני בית המשפט".

השופט מנחם מזרחי: "השופט קראתי את מסמך השב"כ והוא עדיין נשאר טיוטה. תגיד לי איפה רואים חשד לפגיעה בביטחון המדינה".

נציג המשטרה: "יש מסמך של שב"כ שהונח בפני בית המשפט".

השופט מנחם מזרחי: "קראתי את מסמך השב"כ והוא עדיין נשאר טיוטה. תגיד לי איפה רואים חשד לפגיעה בביטחון המדינה".

עו"ד עמית חדד: "האם זה נכון שבשעה 20:30 יצרת קשר עם רעייתו של אוריך אמרת שתגיע לאסוף את בעלה וידעת שהיא מגיעה עם בתה הפעוטה מתל אביב ועד ל-22:30 חזרת מספר פעמים על כך שחל עיכוב ולא הארכתי נכון את ההחלטה. ב-23:30 אמרת שתחזור הביתה ואדאג לו למונית. ב-00:00 כתבת לו עוד 2 דקות הוא מסיים 20 דקות לאחר מכן אני חוזר אליך ואמרתי אלו שתי דקות ארוכות. ב00:26 חייגת ואמרת שהוחלט לעצור את אוריך".

חדד: "האם יש חשד לשיבוש מצד אוריך?"

נציג המשטרה: "יש חשד, אין אינדיקציה".

חדד: "קיבלתם שלא כדין מבית משפט המחוזי להגיע להסכמה תוך שטענתם שיש פעולה שלא עמדה בפני בית משפט השלום ובמטרה לחקור את פוטליק. האם הפעולה בוצעה כי על סמך זאת הסכמנו על הארכת מעצר הבית בשבועיים כעצת בית המשפט".

השופט מבקש לראות את החלטת המחוזי ושואל: האם בוצעה הפעולה? נציג המשטרה משיב בשלילה.

עו"ד עודד סבוראי, פרקליטו של פלדשטיין: "אנחנו מרגישים מרומים גם אם לא רימו אותנו. הוגש לבית המשפט המחוזי מסמך סודי שאנחנו לא רואים אותו ואומרים לבית המשפט שזו התפתחות שחלה מאותו לילה ולא היתה בפני בית משפט השלום ובית המשפט המחוזי אמר שהוא מציע את השבועיים בגלל פעולת חקירה מסוימת שבהמשך למדנו שזו הכוונה לחיקור דין של פוטליק וסעדי במרומים שאני לא מבין מה הקשר בין פוטליק לפלדשטיין.

"מה הקשר הטופוגרפי ומה הקשר במעורבות בפרשה. לצערינו לא הרשות החוקרת אחראית על קבלת ההחלטות בתיק הזה לדעתינו. לא ביצעו את הפעולה ודווקא אתמול יום לפני סיום הארכת מעצר הבית זימנו אותו לעדות. עסקו בזוטות שלא היה נחוץ לזמן אותו. שאלו אותו בעדות קצרה מאד שלא היה מצדיק את זימונו. מדובר בחשוד שמשתף פעולה מלאה עם החוקרים ואין שום סיבה להאריך את מעצר הבית וצריך לשחרר אותו. זו בקשה  שערורייתית להאריך ב-30 יום. מבקש מבית המשפט לשחרר".

עו"ד חדד: "הבקשה להארכת מעצר (של אוריך) היא בלתי חוקית בעליל. לא נעשתה פנייה לבית המשפט למרות שמדובר בחקירה קיימת ובמעורבות של בית המשפט, לא התקיימו עבירות חדשות, לא בוצעה מהלך כלשהו מצידו של החשוד. התפתחות חדשה לא מצדיקה ולא מקימה עילה למעצר מחודש זה בניגוד גמור לפקודה ובניגוד לווקטור של החקירה. אוריך נחקר בפעם הקודמת ב 9.4 ובפעם השנייה באופן פלאי נחקר לילה לפני הדיון היום. כל האירוע הריח הוא נוראי לחלוטין".

השופט מזרחי סיכם: "בפניי בקשת הארכת מעצרו של אוריך והארכת מעצר הבית של פלדשטיין. אציין בעניין אוריך כי חשוד זה היה נתון במעצר בית והנה אתמול זומן לחקירה ב-15:21 והסתיימה ב-23:49 ובסמוך לחצות החליט לקצין משטרה על הארכת מעצר, בעוד שלבא כוחו מודיעים על כוונה לשחררו. בהוראות החוק נקבע כי שוטר יש לו סמכות להורות על הארכת מעצר באם התקיים אחד מאלה האדם העומד בפניו ביצע עבירה בסמוך למעצרו. במקרה זה הורה קצין המשטרה על הארכת מעצרו שלא כדין.

"החשוד לא עבר עבירה במועד האמור ואין חשד כי החשוד לא יופיע לחקירה עם סיים ברגע זה חקירה. לא ברור מדוע פעלה היחידה להוציא צו מעצר חדש בהתעלם מהעובדה שבית המשפט זמין ליחידה 24 שעות ביממה בפרשה זו. נוסיף כי אין לדעת מה ההבדל. ההבדל ביניהם - פלדשטיין משתף פעולה עם החוקרים".

מקורביו של אוריך טוענים שאין שום עילה למעצר מלא, משום שבחקירה לא נרשמה התקדמות. עוד הם טוענים שמדובר בצעד שנועד להכשיר את המשך המעצר שלו מבלי שתהיה לכך הצדקה. המשטרה טרם הגיבה בנושא.

פרשת "קטארגייט" נחשפה בחודש פברואר - הפרסום הראשון בנושא היה שאלי פלדשטיין, ואחריו גם יונתן אוריך, קיבלו כסף מחברה חיצונית הממומנת על ידי קטאר, במטרה לשפר את תדמיתה של קטאר במדינה. שניהם נעצרו ב-31 במרץ 2025, ובאותו יום ראש הממשלה הגיע למסור עדות פתוחה בחקירה. בין החשדות במסגרת החקירה: מגע עם סוכן זר, מסירת ידיעה סודית לקטאר וקבלת שוחד.

הטענה העיקרית נגד השניים הייתה שהם העבירו מסרים לכתבים ישראליים תוך שהם מציגים אותם כמידע שמגיע ממקורות מדיניים וביטחוניים, כשלמעשה מדובר במסרים שאינם קשורים כלל לגורמים האלו - והם מגיעים מקטאר במטרה להציג אותה באור חיובי.

שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי: "כנופיית שלטון החוק לא עוצרת באדום. המאפיה בראשות היועמ״שית ממשיכה לרדוף את יונתן אוריך — הפעם עם מעצר מלא, מיד כשסיים את מעצר הבית. בלי עילה, בלי בושה. שוב תחבולות, שוב תירוצים — רק כדי לנסות לשבור את מקורבי ראש הממשלה, בתקווה להכתים את נתניהו ואת ממשלת הימין כולה. כשתיקים תפורים נפרמים, כשעדי מדינה שגויסו באמצעים לא חוקיים קורסים — מנסים שיטה חדשה: אימת שלטון החוק. אבל אותנו לא תשברו. לא נירתע. לא ניכנע!