חוות הדעת של השב"כ תעמוד במבחן בבית המשפט בכל הקשור לעבירה שיש בה כדי לסכן את ביטחון המדינה, ככל שיוגש כתב אישום בעניין זה כנגד אלי פלדשטיין ויונתן אוריך, יועצי ראש הממשלה המעורבים בפרשת קטארגייט - כך אומר ל"מעריב" גורם בכיר המעורה בפרטי הפרשה.
בשלב הזה של החקירה, המתנהלת ביחידה הארצית לחקירות פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל) בלהב 433 במשטרה ביחד עם השב"כ, נראה שעיקר החשדות נגד השניים מתנקזים סביב התחום הכלכלי - מסתמן שיוגש נגד השניים כתב אישום בגין עבירות כלכליות לכאורה, משום שבתחום הזה התגבשה תשתית ראייתית לכאורה.
כזכור, החקירה העלתה חשד שלפיו פלדשטיין הועסק על ידי היחצ"ן האמריקאי ג'יי פוטליק, ששימש באותה עת של מלחמה כלוביסט של קטאר. פלדשטיין, שקיבל את שכרו באמצעות איש עסקים ישראלי שאישר כי פעל לסייע לו מטעמי מיסוי, עירב בעסקה גם את אוריך, והשניים באמצעות כלי תקשורת דאגו כביכול להאדיר את קטאר ובכך קידמו כביכול את האינטרסים שלהם על פני מצרים.
לגבי העבירה החמורה יותר, ככל שיוגש כתב אישום, חוות הדעת המורחבת של שב"כ תהיה מכרעת ומשמעותית, ואם היא תתקבל על ידי בית המשפט ההרשעה של השניים תייחס להם גם עבירה של פגיעה בביטחון המדינה. בכל מקרה השניים יוכלו להיות מופללים בעבירות מיסוי בלבד, והסערה שנסובה סביב אותה פרשה תתגמד עד כדי שתיגנז - ותעורר את השאלה אם היה בכלל מקום לפתוח בחקירה האמורה. ההחלטות בנושא אמורות להתקבל בימים הקרובים.
אלי פלדשטיין, שהודה כי קיבל בפועל את התמורה מאיש העסקים גיל בריגר, נמצא במצב יותר בעייתי מבין השניים. לעומתו, גרסתו של יונתן אוריך היא כי אינו מכיר את בריגר וכי לא קישר בינו לבין פלדשטיין. בפרקליטות יצטרכו להחליט האם התגבשה תשתית ראייתית נגד אוריך בתיווך לעבירות הכלכליות, בטרם ההחלטה האם להגיש כתב אישום גם נגד אוריך.
יש לציין כי חקירת פרשת קטארגייט הניבה חומרי חקירה חדשים בפרשת המסמכים המסווגים. לצד ההחלטה האם להגיש נגד אוריך כתב אישום בפרשת קטארגייט, הפרקליטות תצטרך להחליט האם להגיש נגדו כתב אישום גם בפרשת המסמכים המסווגים.