בשבוע הבא רבבות בני אדם צפויים לפקוד את הר מירון לרגל ל"ג בעומר והילולת רבי שמעון בר יוחאי שתיערך בציון שבמירון. עבור הרב שמעון ישראל אלחדד, נשוי ואב לשישה, תושב בית"ר עילית ובני משפחה נוספים אשר מתגוררים בירושלים, העלייה להר מלבד החג וההילולה, היא לשם אזכרה שנערכת לשני אחיו הקטנים משה מרדכי ז"ל, בן 12, ויוסף דוד ז"ל, בן 18, שנהרגו בשנת 2021 באסון האזרחי הגדול ביותר בחגיגות ל"ג בעומר במירון שבו נמחצו למוות 45 גברים וילדים ונפצעו 102 נוספים. 

אלחדד סיפר ל"מעריב" על שני אחיו הצעירים והעביר ביקורת על כך שעד היום אף אחד לא שילם מחיר כזה או אחר בעקבות המחדל הגדול ועל אף ועדת חקירה ממלכתית שהוקמה לאחר האסון ומסקנותיה פורסמו במרץ 2024: "איבדתי את שני אחיי במירון, ילדים צעירים שנפטרו בתחילת חייהם ונלקחו מאתנו בטרם עת בהתרשלות המדינה על מוסדותיה, כאשר ידוע המחדל שלצערנו אף אחד לא שילם מחיר כזה או אחר". 

לפני כמה זמן התפרסמו כתבי אישום של אסון נחל צופית ואצלנו זה הסתיים ככה, טאטאו אל מתחת השטיח למרות ועדת חקירה ממלכתית ולמרות האזהרות, שהכתובת הייתה על הקיר. מבקר המדינה וועדות בכנסת ידעו עשרות שנים שיש בעיה בהר מבחינת התשתיות שהן לא יודעות להכיל את הציבור הרב שמגיע למקום ומתפלל".  

בתחילת השבוע התפרסם מכתב לציבור שאמור לפקוד את ההר בשם 45 משפחות הנספים שנשלח ביוזמת 'עמותת קדושי מירון תשפ״א' בהובלת ר' ישראל שמעון אלחדד: "השנה ל"ג בעומר יוצא בדיוק כמו בשנת האסון וזה מצמצם את השעות שבהן אנשים יכולים לבוא ולהתפלל כי אנשים צריכים לשוב לבתיהם לפני שבת, אז השתדלנו בהוצאת מכתב לציבור לעשות הכל על מנת להישמר ולהיזהר ולא להגיע למצב חלילה של סכנה על ידי צפיפות או התקבצות במקום אחד".

האסון במירון (צילום: דויד כהן, פלאש 90)
האסון במירון (צילום: דויד כהן, פלאש 90)

"האסון התרחש בשל התשתיות שהיו בלתי נאותות אבל בנוסף לא היה ביזור של קהל באזור ההדלקות וחלק מהסיבות שגרמו לכך היה הלחץ של הציבור כי זה היה יום שישי וכולם הגיעו מוקדם או עוד יום קודם. אני יכול להגיד לך שאנחנו חוששים מאוד מהישנות של מקרה כזה או אחר ומתפללים שהאירוע של ההילולה יעבור בהצלחה ובלי אירועים מיותרים חלילה". 

אלחדד סיפר כי אצלו ואצל בני משפחתו זו לא שאלה אם הם יגיעו להר בהילולה מכיוון שמעבר לל"ג בעומר שני אחיו קבורים בהר: "אנחנו קברנו את שני אחיי בהר בבית העלמין במירון וזאת האזכרה שלהם. מבחינתנו זה אתגר כפול כי אחרי הכל יש עשרות ומאות אלפים שמגיעים ויש לנו את האזכרה אז זה צריך להסתדר ביחד. אנחנו מקווים מאוד שהשר פורוש יעזור לנו בפרוצדורה שלנו לעלות להר ולצלוח את האתגר".  

עוד הוא הוסיף: "אני יכול להגיד לך שאני חושש אבל אני משתדל גם בהר, כשאני עולה, להתרחק מהמקומות המסוכנים והצפופים. אני יותר חושש מהבעיות בשטח, כל שנה יש לנו בעיות ויש חוסר תיאום ובשנה שעברה התייבשנו בשמש כי לא ידעו שאנחנו צריכים להעלות לבית העלמין ולקיים את האזכרה וזה היה אזור סגור אז זה החשש הגדול העיקרי שלנו. מקווים שהתיאום יהיה מלא ושיתנו לנו לעבור ולקיים את האזכרה ברוגע".

"אחרי הכל מפיקים אירוע גדול אבל לנו יש את האסון הפרטי שלנו ששני אחים שלי נפטרו שם, ובעקבות כך המדינה אולי שיפרה את התקצוב ואולי עושה כל מיני פעולות, אבל אם זה פוגע בנו, בגישה שלנו לבית העלמין - זה יוצא שכרו והפסדו".  

האסון במירון. צילום: דוברות המשטרה

על האחים מהם הוא נפרד בעקבות האסון סיפר אלחדד: "לשני האחים שלי הייתה רגישות יתר לזולת. הם היו מרגישים את האחר, מצטערים בצער האחר ושמחים בשמחתו. אחי למשל, שהיה רואה ילד עצוב בתלמוד תורה, היה מתעניין גם אם הוא לא היה מכיר אותו. כשקרה האסון היה שם משבר מאוד גדול. הוא היה לפלא ויוסף דוד היה יזם של פעולות חברתיות ותמיד היה עושה שמח".  

לבסוף הוא סיפר על ההתמודדות של משפחתו בצל האסון: "לצערנו משפחת השכול גדלה משבעה באוקטובר. כל נשמה, כל אבא, כל בן זה עולם ומלואו והחוסר והחור בלב שנפער - אין מילים. הדבר היחיד שמחזיק אותנו זה אמונה אבל יש התמודדות. כל אירוע מיוחד, כל חג, כל הזמן זה פוגש אותנו, ההרגשה של החוסר של שניהם. לכן גם הקמתי את העמותה לזכרם כי לא היו להם ילדים והדבר היחיד שיזכיר אותם זה משהו שאני אעשה לעילוי נשמתם. איך שהסתיימה ההלוויה החלטתי לעשות את זה".