גאלב נסאסרה, בן ה-35 מרהט, ששירת כגשש, נהרג אתמול ברצועה והוא חלל צה"ל הראשון מאז שצה"ל חזר ללחימה. אל"מ (מיל') פיני גנון, לשעבר מפקד יחידת הגששים וראש יחידת הבדואים במשרד הביטחון, התראיין לאודי סגל וענת דוידוב ברדיו 103FM. הוא סיפר על היכרותו עם המשפחה ועל התפקיד החשוב של הגששים, וכן על ההזדמנות שהוחמצה בשבעה באוקטובר.
על משפחתו של נסאסרה אמר: "זו משפחה של שלושה דורות של לוחמים גיבורים. אני זכיתי להכיר את הסבא שלו, הייתי מפקד שלו, שירתי כסגן מפקד מח"ט סיני והוא גם נלחם במלחמת יום הכיפורים. לימים הסבא גייס גם את סלימאן, האבא, הייתי המפקד שלו כשהייתי סגן מפקד חטיבה צפונית בעזה והייתי מפקד יחידת הגששים". עוד ציין כי השכול הגיע למשפחה פעמיים: "זו משפחה שהיא פעמיים משפחה שכולה. גם האבא, שמוכר כחלל צה"ל, וגם הבן. זו משפחה שורשית וערכית. משפחה מאוד מוערכת ברהט ובכלל אצלנו בצבא". האב נפטר ממחלה לפני מספר שנים, וגאלב התעקש להתגייס ליחידה שבה שירת אביו.
על אחוזי הגיוס של הבדואים, אמר: "בצפון אחוזי המתגייסים יותר גבוהים. ב-7 לאוקטובר, האוכלוסייה הבדואית ספגה מהלומה כש-28 חללים אזרחים מתוך החברה הבדואית נהרגו או נרצחו". הוא סיפר כיצד האירועים טלטלו את החברה הבדואית, ואמר: "בבוקר המלחמה פקדו את משרדי מעל 400 בדואים לוחמים לשעבר שביקשו להצטרף מתחת לאלונקה ולהצטרף למאמץ. היו כאלה גם שלא שירתו גם בצה"ל אבל הרגישו את ההזדהות הבהולה עם מדינת ישראל. הם היו עם עסקים וחברות והייתה התגייסות באמת מעוררת הערכה ומרגשת. לצערי, פספסנו את חלון ההזדמנויות הזה".
על חשיבות תפקיד הגששים, אמר: "אנחנו טוענים כל הזמן ששום טכנולוגיה בעולם לא יכולה להחליף את האדם בסוף, את העיניים החדות של הגשש שהולך אחרי העקבות ומזהה כל שינוי שמשתנה בצמחייה או בתוואי. שום טכנולוגיה לא יכולה להחליף אותו ואת זה אנחנו טוענים כל הזמן וזה הוכח לצערי גם ב-7 באוקטובר".
"אחוז הגיוס בקרב החברה הבדואית מאוד נמוך – מה-7 באוקטובר פספסנו חלון הזדמנויות"
לאחר מכן התייחס גנון כמי שאחראי על גיוס בדואים במשרד הביטחון לשיעור המתגייסים בשנים האחרונות. "הנושא מורכב, אחוז הגיוס בקרב החברה הבדואית מאוד נמוך. הוא מתקרב לשיעור של 4 אחוז כאשר הפוטנציאל הוא הרבה יותר גבוה ממה שאנחנו מצליחים לגייס. האוכלוסייה הבדואית בדרום וגם בצפון התגייסה לצה"ל מקום המדינה ותמיד היו מתגייסים ומשרתים. אנחנו מנסים כרגע להרחיב את מעגל המשפחות והשבטים המתגייסים אבל תמיד התגייסו, אמנם באחוזים קטנים, אבל תמיד הם היו בחוד החנית של הפעילות המבצעית כמו באירוע הזה. גם באירוע הזה, הראשונים שבאו לחלץ וחתרו למגע זה צוות הגששים שנפגע מהמטען הארור הזה", הסביר גנון.
נזכיר כי מהתחקיר הראשוני עולה השתלשלות האירועים שגרמה למותו של גאלב. כוח של החטיבה הצפונית, הפועל תחת אוגדה 252, זיהה מנהרה המובילה מבית חנון. במהלך הלילה, כוחות של חיל ההנדסה הקרבית הכינו אותה לפיצוץ. בשעה 12:27, יצאו ככל הנראה שני מחבלים חמושים בטיל נ"ט מסוג RPG מהמנהרה וירו לעבר ג'יפ שבו היו שלוש לוחמות שביצעו פעולות איסוף. הג'יפ נפגע ושלוש הלוחמות נפצעו קשה.
מפקד החטיבה יחד עם החפ"ק שלו וכוח של גששים מיהרו להגיע למקום. הכוח נע על ציר לוגיסטי שאמור היה להיות נקי ממטענים ואיומים. במהלך התנועה, בשעה 13:30, הופעל על כוח מפקד החטיבה מטען צד. המטען התפוצץ בסמוך לג'יפ של כוח הגששים. מעוצמת הפיצוץ גאלב נהרג ושניים אחרים נפצעו קשה. האירוע התרחש בסמוך לגדר הגבול בצפון רצועת עזה, ליד שכונת "הסביבון" שבבית חאנון ומול קיבוץ מפלסים.