החורף השחון של 2024-2025 הכניסו את מצב החירום האקלימי לתוכניות העבודה של חברת המים הלאומית מקורות. במקורות מסכמים בימים אלו החורף השחון עם מסקנה שההתחממות הגלובלית והצורך לקיים אספקת מים קבועה ואיכותית לתושבי ישראל ומדינות שכנות מחייבים בפיתוח דרכי פעולה שבוחנים בין השאר כיצד גלי החום או הצפות על קו החוף ישפיעו על מתקני התשתית שמפוזרים ברחבי המדינה, ועד לרמה שבוחנת את ההשפעה  על משאבי המים ומערכת אספקת המים.

לפי דו"ח החברה לסוף 2024 שדווח לבורסה צריכת המים במשקי הבית גדלה בכ-2.5% ואילו זו שמיועדת לחקלאות כבר זינקה בקרוב ל-9%. בראיה לתוך 2025 העדר המשקעים כבר הוריד את רף המים בכנרת בכ-10 ס"מ, מציאות שלא נראתה זמן רב במשק המים.

 אחת המסקנות שעלו בחברה הייתה ששינויי האקלים מחייבים להכניס את מצב החירום האקלימי לתוכניות העבודה ארוכות הטווח של חברת המים הלאומית מקורות. במקורות אומרים שניהול סיכוני האקלים במקורות החל לפני כשלוש שנים, באמצעות בניית מודל עבודה חדשני שבוחן לעומק את ההשפעות הפוטנציאליות של כל תרחיש חום קיצוני על מתקני החברה ועל שרשרת אספקת המים. המודל גובש בעזרת דר' עמיר גבעתי מהרשות למטאורולוגיה ובייעוץ חברת אנטרופי, והוא ייחודי לחברות ממשלתיות שמהוות ספק שירות חיוני ופעולות תחת משק לשעת חירום.

 אז מה המודל מראה בפועל? כל עובד יוכל למפות במרחב העבודה שלו את אותם תשתיות שעלולות להיות חשופים להשפעות אקלים. המודל תורגם למפה דיגיטלית, באמצעותה כל עובד יוכל להבין אילו מתקנים נמצאים אצלו ברמת הסיכון, מה ההשפעה של תרחיש חום או שיטפונות על היכולת לספק מים, ולהיערך לכך בהתאם - בין אם מדובר בתחזוקה קבועה או בתכנון ושדרוג עתידי של הולכה, קידוח או הכפלת צנרות.

 מנהלת האחריות התאגידית בחברת מקורות, ריקי מור, מספרת שבשנה החולפת החברה קפיצת מדרגה בהיערכות החברה לשינויי אקלים קיצוניים, בין אם מדובר בגלי חום, שיטפונות או הידלדלות מקורות מים טבעיים. "בנינו מודל ייחודי שבוחן את ההשלכות של שינויי האקלים עשרות שנים קדימה. מדינת ישראל מתחממת ואנו בעידן של שינויי אקלים קיצוניים, כאשר התרחישים הצפויים עלולים לבוא לידי ביטוי בהתחממות ועומסי חום גבוהים יותר וארוכים יותר, להתייבשות ועונות בצורת ובכך גם לשריפות, לסופות, שיטפונות ולעליית גובה פני הים. לתרחישים אלו השפעות רבות על משאב המים בישראל וחלקן עלולות להשפיע גם על יכולת אספקת המים, צמצום מקורות המים הטבעיים ואף על איכותם". 

 גל סטאל, יו"ר אנטרופי שעבד עם מור על בניית המודל, מספר שמדובר בפרויקט ראשוני וייחודי לבניית תכנית ההיערכות של החברה תפעולית, כאשר מוסדות פיננסיים גלובליים וגופים רגולטוריים בישראל ובעולם מחזקים את הדרישות לניהול סיכוני אקלים ולדיווח סביבתי.