בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, קיבל את עמדת הממשלה כי השימוש הקולקטיבי של המורים הנעדרים מעבודתם בבתי הספר בימים האחרונים, נחשב לשביתה מאורגנת לא חוקית. המשמעויות מרחיקות לכת, הכוללות אפשרות להביא לפיטורין של המורים השובתים.

בהחלטה קבע בית הדין כי "על כלל עובדי ההוראה בבתי הספר ובגני הילדים נשוא סכסוך זה, לשוב לאלתר לעבודה סדירה, מלאה ותקינה, ולהימנע מנקיטת שיבושי עבודה, לרבות הוצאת אישורי מחלה שאינם אותנטיים. על הסתדרות המורים להפעיל את מרותה הארגונית ולוודא חזרה לעבודה תקינה, מלאה וסדירה ללא שיבושים".

שביתה בבתי הספר בתל אביב (צילום: אבשלום ששוני)
שביתה בבתי הספר בתל אביב (צילום: אבשלום ששוני)

בהחלטה הובהר כי "היחיד שמוסמך להכריז על שביתה או על נקיטת צעד ארגוני, הוא האורגן שהוסמך לכך, קרי ארגון העובדים היציג ובמקרה שלנו הסתדרות המורים. אין בידו של עובד בודד או קבוצת עובדים לשחרר עצמם מהנחיית הארגון היציג, ובתוך כך לנקוט בדרך של שביתה עצמאית שאינה עומדת בדרישות הדין באשר לשביתה מוגנת ומשכך יש לראות בכך שביתה פראית".

עו"ד אמיר בשה, מומחה למשפט עבודה קיבוצי, המייצג ועדי עובדים וארגוני עובדים באופן קבוע, אמר בשיחה עם "מעריב" כי "ההחלטה לא מפתיעה. המשמעות היא שהמורים חייבים לחזור לעבודה כסדרה. למעשה, בית הדין ראה באישורי המחלה כפעולה ארגונית, ולכן הוא לא מכיר בהם".

עוד הוסיף עוה"ד בשה: "מורה שלא יחזור מחר לעבודה מפר החלטה שיפוטית. המשמעות של ההחלטה היא שהשביתה לא חוקית, זאת גם עבירת משמעת וגם ניתן לתבוע באופן אישי את המורים. מורה שלא יישמע להחלטת בית הדין, יעמוד בפני סכנה כי הוא יזומן לשימוע לפני פיטורין".