בעולם שנע בקצב מסחרר, בין מסכים, הודעות, חדשות קשות ותקופה מורכבת – הבית הפך למפלט האחרון שלנו. אולי לכן, גווני האדמה המרגיעים והמקרקעים תופסים מקום הולך וגדל בעיצוב פנים עכשווי. חום, טרקוטה, חול, חרדל עמום, אבן טבעית וזהב כהה – אלו אינם סתם צבעים טרנדיים, אלא בחירה מודעת שנועדה להחזיר לחיינו שקט, יציבות ותחושת שורשיות שכה חסרים לנו בימים אלה.

בבסיס הבחירה בגווני האדמה ניצבת תובנה פשוטה: כשאנחנו מוקפים בטבע, אנחנו נרגעים. הצבעים הללו מחקים חומרים טבעיים – אדמה, סלע, שמש, עץ – ויוצרים בבית תחושה עוטפת, מחבקת ומאוזנת. בניגוד לטרנדים צבעוניים וצעקניים, גווני האדמה אינם משתלטים על החלל, אלא משתלבים בו בהרמוניה טבעית. הם מדברים בשפה של נוכחות שקטה במקום ראוותנות רועשת.

המותג villeroy boch בלעדית בנגב (צילום: יח''צ)
המותג villeroy boch בלעדית בנגב (צילום: יח''צ)

השימוש בגווני אדמה מתקשר גם לחומריות טבעית וממשית. החיבור לעץ גולמי, שיש בגימור מאט, טיח דקורטיבי כמו טדלקט או רזינה, קש, ראטן, פשתן ואבן טבעית – כל אלו תומכים בשפה המרגיעה שהצבעים הטבעיים מייצרים.

המטבח כמרחב רגשי

"בשנים האחרונות אנחנו מזהים שינוי עמוק באופן שבו אנשים מסתכלים על הבית שלהם", מסביר גיא נתן, משנה למנכ"ל מטבחי סמל. "יותר ויותר לקוחות מחפשים חוויה רגשית מהמטבח – לא רק פונקציונליות. מטבחים בגוונים טבעיים כמו קאמל, טרקוטה, חום שוקולד או גווני חול יוצרים תחושת חמימות שמחברת את בני הבית, משדרת שקט, יציבות ועומק. אלו צבעים שקל מאוד לשלב עם חומרים טבעיים – עץ בהיר או כהה, שיש בטקסטורה עדינה, ופרזול בגווני ברונזה או זהב מעושן".

המותג villeroy boch בלעדית בנגב (צילום: יח''צ)
המותג villeroy boch בלעדית בנגב (צילום: יח''צ)

המטבח, מרחב שפעם נתפס כשטח עבודה טכני בלבד, עובר מהפך והופך למרכז רגשי של הבית. כשגווני האדמה משתלבים במטבח – באי מרכזי, בחזיתות הארונות או בקירות – נוצרת תחושת חיבור עמוקה יותר לחלל.

חדרי רחצה כמקלט טבעי

מגמת השקט והאדמה אינה מסתכמת רק במטבח. גם חדרי הרחצה, שהתפתחו בשנים האחרונות למרחבי רגיעה אישיים, מאמצים את גווני האדמה כדי להעניק תחושת חמימות וריכוך בחלל הרטוב.

"אנשים רוצים שהחדר הכי אינטימי בבית ירגיש כמו מקום מפלט, כמו מקלחת בטבע אחרי יום עמוס", אומרת ליאת אלקבץ, מנהלת השיווק של קבוצת נגב. "לכן אנחנו רואים ביקוש הולך וגדל לאריחים בגוונים טבעיים – חול, בז', חמרה, שקד ואבן מדברית. זו לא רק צבעוניות – זו אווירה. זה שקט", היא מסבירה.

מטבחי סמל, עיצוב מיכל מטלון  (צילום: קארין ראבנה)
מטבחי סמל, עיצוב מיכל מטלון (צילום: קארין ראבנה)

לדבריה, הבחירה בצבעים טבעיים אינה מהווה פשרה – להפך. היא מאפשרת יצירת עומק באמצעות טקסטורות, משחקי אור וצל ושילוב חומרים עשירים. "אריח בגוון חולי עם טקסטורה עדינה ייראה שונה בכל שעה ביום, בהתאם לאור ולריכוז הפיגמנט. זה מה שמחייה את החלל. גווני האדמה מאפשרים גמישות עיצובית אדירה – אפשר לשלב אותם עם פריטים שחורים למראה דרמטי או עם לבנים להבלטה של הרכות".

איך לשלב בבית

היופי בגווני האדמה טמון ביכולת שלהם להיות נוכחים מבלי להעיק. עם זאת, חשוב להשתמש בהם במינון המתאים. מעצבים רבים ממליצים על "קיר כוח" בגוון אדמתי עמוק, המשמש כעוגן ויזואלי, לצד גוונים בהירים ורכים יותר בשאר החלל. בחללים קטנים, ניתן להשיג את אותה האווירה באמצעות פריטי טקסטיל, שטיחים או רהיט מרכזי בגווני אדמה – מבלי להכביד על החלל.

יתרון נוסף של גווני האדמה הוא הגמישות שלהם. הם משתלבים היטב עם טרנדים משתנים ומתחברים נהדר עם צבעים משלימים כמו ירוק זית, כחול עמוק או ניוד ורדרד. זו בחירה שמאפשרת מרחב פתוח ליצירתיות ושינויים קלים לאורך זמן, מבלי לאבד את התחושה הבסיסית של חמימות ושקט.

המותג villeroy boch בלעדית בנגב (צילום: יח''צ)
המותג villeroy boch בלעדית בנגב (צילום: יח''צ)

בעידן של גירויים מתמידים, רעשים והפרעות, הבית שלנו משמש כמקלט האחרון לשלווה. גווני האדמה מציעים לנו את ההזדמנות להתחבר מחדש לטבע, לפשטות ולנוכחות השקטה שכה חסרה לנו – הם מביאים את החוץ פנימה, ובדרך, מחזירים לנו את תחושת הקרקוע שכה נחוצה לנו בימים אלה.