הראל השקעות בבעלות משפחת המבורגר חוברת לקבוצת יוניון של ג'ורג' חורש במאבק על רכישת חברת כרטיסי האשראי כאל, אשר בנק דיסקונט מחזיק ב-72% ממניותיה. הצעת הרכישה המשותפת כוללת את הקמתה של חברה משותפת, שבה יוניון תחזיק ב-51% והראל ב-49%.
ההצעה הוגשה במסגרת השלב הראשון בתהליך המכירה של כאל, שמנוהל על ידי בנק דיסקונט בשיתוף בנק ההשקעות J.P. Morgan. מדובר בהצעה לא מחייבת, ואם הצעתם תעבור את השלב הראשון, ידרשו המתמודדים להגיש הצעה מחייבת בשלב השני. בנוסף, לבנק הבינלאומי, שמחזיק ביתרת המניות בכאל, ישנה זכות הצטרפות לעסקה, מה שעלול להוביל לכך שהרכישה תכלול את כל הון המניות של כאל.
הגשת ההצעות לרכישת כאל הסתיימה אתמול, וכעת תדרשו מנכ"לית דיסקונט קפיטל, הילה חימי, ומנכ"ל בנק דיסקונט, אבי לוי, להחליט כיצד להמשיך בהתמודדות, בהתאם להצעות שהתקבלו.
לפי דיווחים בכלכליסט, רמי לוי, יזם ומבעלי קבוצת רמי לוי שיווק השקמה, גם הוא התעניין ברכישת כאל. לוי ניהל מגעים עם יגאל דמרי, בעל השליטה בחברת הנדל"ן י.ח. דמרי, להתמודדות משותפת, אך דמרי החליט בסופו של דבר שלא להיכנס לעסקה. לוי עשוי לחבור לגורם נוסף בהתמודדות.
בנוסף, דווח כי בנק דיסקונט מחויב למכור את החזקותיו בכאל עד מאי 2027, בהתאם לחוק להגברת התחרות במערכת הבנקאית. אם דיסקונט יפחית את החזקותיו בכאל מתחת ל-25% עד המועד הנקוב, יוכל להאריך את מועד מכירת יתרת ההחזקות בשנתיים נוספות. בנק דיסקונט שואף למכור את כאל במחיר של 4–4.5 מיליארד שקל, ואם העסקה תצא לפועל במחיר זה, כאל תהפוך לחברת כרטיסי האשראי שנמכרה לפי השווי הגבוה ביותר.
הראל, שמנסה לרכוש את כאל, כבר נתקלה בקשיים בניסיון קודם לרכוש את ישראכרט. בינואר 2024, רשות התחרות התנגדה לרכישת ישראכרט על ידי הראל, עקב חשש מפגיעה בתחרות בשוק. החשש היה שמידע שנצבר על ידי הראל וישראכרט עלול לאפשר לחברה לקבוע מחירים מותאמים אישית ללקוחות ולמשוך אליה סוכני ביטוח.
העסקה לרכישת ישראכרט, שבוטלה, נחתמה ב-2023, לאחר שברקע התמודדה הראל עם מנורה-מבטחים, שהגישה הצעה לרכוש 30% מהשליטה בישראכרט. הראל העלתה את הצעתה מ-2.9 מיליארד שקל ל-3.3 מיליארד שקל כדי להילחם במנורה-מבטחים.